Spelningar

SäckpipaEfter mer än 30 år är det ingen överdrift att säga att vi har spelat säckpipa i alla tänkbara sammanhang. Stockholm Pipe Band (Pipes & Drums of the 1st Royal Engineers) gör konserter och gatuparader, vi spelar på invigningar, reklamevenemang, pubar, firmafester, bröllop, begravningar och födelsedagskalas.
Kort sagt, allt från bröllop till konserter och parader. Dessutom åker vi regelbundet utomlands för att spela på tävlingar och festivaler. Och vi spelar gärna för dig också! Kontakta oss gärna för ett samtal om vad som skulle kunna passa ditt evenemang. Vi vet vad som brukar fungera, men vi är också beredda att lyssna på dina önskemål och visioner.Vi kan marschera eller stå stilla, på scen i halvcirkel eller på golvet bland publiken. Vi kan överraska och dra med gästerna in till middagen. Vi kan vara fanfaren inför något nytt. Och vi kan berätta om vår musik och våra kläder när det passar i sammanhanget.Antalet musikanter är naturligtvis en kostnadsfråga, men även en akustikfråga. Därför beskriver vi nedan de vanligaste ensemblerna med idéer om var de passar

Hela bandet 12-25 musikanter  
Passar alla större evenemang, parader och invigningar, utomhus eller i stora lokaler inomhus. Önskas ännu fler har vi goda kontakter med andra band i landet, men även i Skottland, Finland och Danmark, som gärna förstärker oss.
Miniband c:a 8 musikanter  
Passar något mindre evenemang, ett alternativ till att boka hela bandet
Kvintett 3 pipare och 2 trummare    
Passar tillställningar i normalstora lokaler eller utomhus. Oftast spelar vi kvintetten stillastående. Fördelen med kvintett är att det är den minsta konstellationen där alla bandets instrument är representerade vilket gör att musiken verkligen kommer till sin rätta.
Duo eller solo 1-2 pipare/trummare
Fester, bröllop – privata eller andra mindre evenemang. Trumman ger en svängigare musik vilket passar till fester och mer fartiga tillställningar. En eller två pipare skapar däremot en mer lugn och högtidlig stämning.

Läs mer under boka oss och under tidigare jobb.